vrijdag 28 augustus 2015

Opgelet, dit bericht bevat een heleboel SPAM SPAM SPAM SPAM

Wat doet dit bericht hier... heeft niets met Frans-Vlaanderen te maken... Is dit Spam?

Berichten die je op de hoogte brengen van het feit dat je de Spaanse Lotto nu al een paar keer gewonnen hebt, of berichten van huwbare Russische dames in bijlage die zo arm zijn dat ze amper kleren hebben om aan te doen... We noemen dit met zijn alles Spam. Enig idee waarom?


Uit de eerste wereldoorlog weten we dat de Engelse soldaten zich vooral moesten voeden met Boiled Beef - (Bollebief in het Westvlams). Amerikaanse GI's uit de tweede wereldoorlog hadden in hun rantsoen steevast blikken SPAM zitten. ... geen boiled beef deze keer, maar wel boiled porc met kruiden. Gekruide gekookte ham in het Engels... Spiced Ham - samengetrokken maakt dat SPAM, een geregistreerd merk zoals deze akte uit Frankrijk laat zien.


SPAM stond in de hele wereld synoniem voor iets wat je wel moest eten als je honger had en er niets anders voor handen was, maar ook voor iets wat eigenlijk niet te vreten was.



En dan duikt die spam op in deze sketch van het Monty Python's Flying Circus. En een computer-nerd die te veel Spam kreeg moet op een dag aan deze sketch gedacht hebben en het woord Spam geïntroduceerd hebben...
De recentste musical van het Monty Python-collectief heet trouwens 'SPAMALOT'...